Stiati ca …?

 Celulele corpului nostru nu se ating intre ele, pentru ca inoata in apa, la fel ca si nervii. Cind apa din corp este murdara, ce se intimpla? Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser, cu un consum mai mare de energie. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect. Daca nu bem apa regulat, celulele se intoxica. Cind membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanseaza un mecanism de urgenta, ca forma de aparare si de hidratare.
 Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Ce este aceasta pelicula? Este colesterol. Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca in 90 % din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90 % din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii. 
Singura clauza de salvgardare care mai ramane activata pentru Romania dupa 1 ianuarie 2007, este cea pentru siguranta alimentara a populatiei ?
 In acest moment majoritatea spatiilor de productie si de alimentatie publica nici macar nu filtreaza apa cu care va pregateste cafeaua, ceaiul si mancarea? Nu are rost sa mai discutam de purificarea apei care ar fi in primul rand in interesul lor pentru ca produsele vor avea un gust mai bun si se pot pastra mai mult timp in siguranta.
Intr-o viata de circa 70 de ani, un om consuma in medie 115 tone de apa, echivalentul a peste 2 vagoane cisterna pe care le observam pe caile ferate. Si ne punem firesc intrebarea: conteaza calitatea apei consumate ?
Studiile au demonstrat ca sansa de a dezvolta cancer este cu 93 % mai mare daca consumi apa cu un mare continut de clor. Sursa: Water Quality Survey
 Romania a inchis capitolul de negociere cu Uniunea Europeana (UE) privind mediul, prin care s-a angajat ca in urmatorii 20 de ani sa se cheltuiasca aproximativ 35 de miliarde de euro pentru investitii in reducerea poluarii si alinierea la standardele europene de mediu. Desi par imense, aceste cheltuieli se vor regasi in cresterea calitatii conditiilor de viata in Romania si vor fi asigurate atat din fonduri bugetare, cat si din fonduri europene alocate Romaniei in acest scop. Daca toti acesti bani vor fi utilizati asa cum este prevazut in capitolul de negociere, in urmatorii ani este de asteptat ca in Romania apa raurilor sa fie mai curata, poluarea industriala sa se reduca, gestionarea deseurilor sa fie mai buna, ca si calitatea apei de la robinet. De exemplu, potrivit angajamentelor asumate, intre 2012 si 2017 vor fi deschise 129 de depozite de deseuri la standarde europene. In privinta apei, pana in 2018, Romania s-a angajat sa modernizeze statiile de epurare din peste 2.500 de localitati. Investitiile in cresterea calitatii apei potabile trebuie realizate mult mai devreme, termenul-limita fiind 2015. Finalizarea negocierilor cu UE in privinta mediului obliga si companiile mari poluatori sa faca investitii importante pentru reducerea cantitatii de substante toxice eliberate in atmosfera. Pentru controlul si prevenirea poluarii, peste 195 de instalatii industriale trebuie aliniate la standardele europene de poluare in termene de 2-9 ani de la momentul integrarii Romaniei in UE, in timp ce marii poluatori dispun de 3 pana la 8 ani de la momentul aderarii pentru a-si reduce emisiile poluante din atmosfera. Sursa: Adevarul
 La o singura actiune de control tematic desfasurata in lunile iunie-iulie , privind modul in care se respecta prevederile legale la comercializarea si etichetarea apelor minerale naturale au fost descoperite mari nereguli la imbuteliatori. Controlul a cuprins 685 agenti economici, verificandu-se circa 6400 mii litri apa minerala naturala imbuteliata, din care circa 1058 mii litri (reprezentand 16,5 % din total controlat) prezentau abateri de la actele normative in vigoare. Au fost luate urmatoarele masuri: - oprirea temporara de la comercializare a cca 827 mii litri apa minerala naturala, in valoare de 4688 mil lei (ROL), pana la remedierea neconformitatilor constatate; - oprirea definitiva si retragerea de la comercializare a cca 1200 litri apa minerala naturala, in valoare de 9,9 mil lei (ROL), datorita nerespectarii parametrilor declarati sau data durabilitatii minimale depasita. - oprirea temporara a activitatii la un numar de 10 agenti economici, pana la eliminarea abaterilor constatate ( 9 distribuitori si un producator ). - aplicarea de 254 sanctiuni contraventionale dintre care 73 avertismente si 181 amenzi contraventionale in valoare de 81100 lei RON ( 811.000.000 milioane lei ROL) pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor. In timpul controlului s-au constatat o serie de abateri dintre care mentionam: Comercializarea produselor la parametrii neconformi celor declarati sau ai celor prevazuti in actele normative in vigoare . 
 12,5% din cantitatea de apa minerala naturala controlata prezenta deficiente de etichetare, lipsa sau marcarea incompleta a elementelor de identificare, neoferindu-se consumatorilor informatiile obligatorii, care sa permita alegerea sortimentului dorit. Cu ocazia controlului s-a depistat utilizarea pe etichetele unor ape de masa a unor denumiri, caracterizari, semne de natura sa creeze confuzii cu apele minerale naturale si care induceau in eroare consumatorul asupra localizarii geografice. 
 17,2% din agentii economici controlati nu respectau prevederile legale privind conditiile de depozitare la comercializarea apelor minerale naturale. Depozitarea ambalajelor cu apele minerale naturale in spatii neautorizate, pe platforme deschise , expuse razelor solare la temperaturi de peste 15grade C, contrar recomandarilor date de producatori. Depozitarea apei minerale naturale direct pe paviment in spatiul de comercializare. Depozitarea in spatii murdare, ce prezentau tencuieli exfoliate, uneori chiar cu zone de igrasie, paviment degradat, cu urme ale prezentei rozatoarelor. Sursa: portal ANPC. 
 O mare problemă în zonele urbane o constituie apele pluviale. Uneori sunt colectate de sisteme de canalizare distincte şi deversate direct în emisar ( de regulă râul care trece prin / pe lângă localitatea în cauză ). Dar ele sunt mai mult decât nişte simple ape de şiroire încărcate cu suspensii.... De pe străzi ele se încarcă cu reziduuri petroliere şi de uleiuri, plumb de la combustibili, particule din abrazarea cauciucurilor şi discurilor de frână ale automobilelor, etc. Deci, sunt suficient de poluate încât să necesite de fapt epurare în staţia de epurare orăşenească, la fel ca alte ape uzate. 
 În alte cazuri, ele sunt colectate împreună cu apele uzate fecaloid-menajere sau alte asemenea ape puternic poluate şi ajung în comun în staţiile de epurare. La ploi puternice însă, se generează debite cărora nici o staţie de epurare nu le-ar putea face faţă şi se ajunge ca volume mari de ape uzate să fie deversate direct în râurile apropiate, scurtcircuitând staţia de epurare, obţinând deci un efect şi mai grav decât dacă numai apele pluviale ar fi fost deversate neepurate în emisar. 
 Soluţii s-au încercat mai multe. Unele oraşe au cheltuit imens pentru a construi rezervoare uriaşe pentru apele pluviale unde să se colecteze în timpul ploilor torenţiale debitele ce nu pot fi preluate de staţiile de epurare şi să fie apoi treptat epurate în perioadele fără precipitaţii. Mai logic şi mai ieftin este să se caute rezolvări cât mai aproape de cauzele fenomenului, nu de efecte şi anume, reducerea debitului apelor uzate pluviale ce ajung în canalizare, fie pe ansamblu, fie cel puţin întârzierea lor pentru a evita debitul de vârf. 
 Apele industriale uzate au de regulă nivele înalte de încărcare cu poluant şi mai ales, au caracteristici frecvent foarte diferite de cele uzate fecaloid-menajere. De aceea, ele nu pot fi epurate direct în staţiile de epurare orăşeneşti, ci trebuie supuse unui proces de preepurare specifică, adaptată naturii poluantului sau poluanţilor în cauză şi apoi eventual descărcate în canalizarea orăşenească şi duse la staţia clasică de epurare. Se poate face şi o staţie complet separată pentru apele industriale, care să asigure epurare până la nivelul la care pot fi descărcate legal în emisar (râu de exemplu). 
 Din staţiile de epurare rezultă mari cantităţi de nămol. De exemplu în Germania se produc anual peste 100 de milioane de tone de nămol brut! Acesta este în final uscat prin diverse procedee şi poate fi utilizat ca îngrăşământ agricol sau după caz este transportat la rampa de gunoi şi haldat, incinerat sau supus pirolizei. Utilizarea ca îngrăşământ oricum nu se face direct, ci mai întâi trebuie supus unui proces de "condiţionare" ce poate cuprinde dezinfecţie, adăugare de săruri de aluminiu şi fier, var, cenuşă, materiale de floculare apoi deshidratare prin presă sau centrifugă....
 În ultimul timp în apele uzate ajung tot mai multe metale grele şi alţi poluanţi care fac ca nămolul să fie toxic şi neadecvat utilizării ca îngrăşământ. În Germania de exemplu, doar cca. 40% poate fi utilizat în agricultură.... Alternative sunt folosirea lui ca materie primă la cărămizi speciale şi alte materiale de construcţii. O practică larg răspândită în trecut şi din fericire abandonată după îndelungi scandaluri, a fost deversarea în ocean a nămolului provenit din staţiile de epurare a apelor. 
 Latrinele nu sunt o adevărată rezolvare a problemelor apelor uzate. Multe sunt doar nişte gropi în pământ de unde dejecţiile se infiltrează în sol şi îl contaminează cu multiple substanţe. Corect, ele ar trebui să aibă bazinele betonate şi să fie vidanjate periodic, iar dejecţiile să fie transportate la staţia de epurare.
 O soluţie mai puţin ecologică, în locul tratării în staţii de epurare sau a altor metode, este injectarea profundă a apelor uzate, în zone şi adâncimi unde nu contaminează surse de apă subterană în uz curent sau cunoscute. În funcţie de natura poluantului, unele sperăm să îşi modifice sau sa isi reducă conţinutul de poluanţi, dar la majoritatea se speră doar să nu ne deranjeze în următoarele secole sau chiar milenii, ceea ce nu este deloc o abordare durabilă, dar se practică, la fel ca depozitarea deşeurilor nucleare puternic radioactive. 
 Injectarea apelor colectate se face la adâncimi de regulă de 500-2000 m, cu extreme de la câteva sute de metri până la peste 4000 de metri. Depinde şi de tipul de rocă / formaţiune geologică în care se injectează, de regulă nisip, gresie, dolomit sau calcare. Debitul şi presiunea sunt şi ele variabile, iar tipurile de ape uzate care se injectează sunt de regulă ape grav contaminate şi foarte greu de epurat, sau în cantităţi foarte mari. 

Sursa: filtre apa / filtru apa 

- Consumul de apa al unei toalete obisnuite poate fi între 19 si 27 litri pentru fiecare uz?
- Consumul de apa al unui dus este de 19 litri de apa pe minut?
-Consumul de apa pentru spalarea mâinilor sau a dintilor este de 11 litri de apa?
- Consumul de apa al unei îmbaieri este de 136 litri?
- Consumul de apa al unei masini de spalat rufe este de 170 litri la un ciclu?
- Consumul de apa al unei masini de spalat vase este de 57 litri pe ciclu?
- Fiecare persoana foloseste cca. 475 de litri de apa pe zi? 
- Scurtarea timpului de dus cu un minut poate economisi cca. 1,653 de litri de apa pe luna?
- Picurarea de 60 de ori pe minut a unui robinet poate irosi peste 11 litri de apa pe zi, 4,643 pe an?
De aceea, macar celor responsabili, le adresam rugamintea sa constientizeze importanta economisirii apei, cea mai valoroasa substanta pentru viata pe acest pamant !

Sursa: filtre apa / filtru apa 

Produse AquaMedical: 

Filtre – dedurizatoare – sterilizatoare – osmoza – filtre apa – filtru apa – apa potabila – apa plata – aparate apa – apa la dozator – apa vie – apa alcalina – apa ionizata – apa potabila - tratare apa – filtrare apa – filtre uv – purificatoare – diverse aplicatii mai mari sau mai mici.

 Acestea sunt domeniile in care puteti apela la noi cu incredere.

Sursa: filtre apa / filtru apa