Importanta apei pentru sanatate

Procente de apa in corpul omenesc

Creier

75%

Plamani

80%

Inima

79%

Splina

75%

Rinichi

82%

Sange

83%

Muschi

75%

Oase

22%

Rolul apei

Rolul apei în organismul speciilor vii, inclusiv si al omului, nu s-a schimbat fata de primele creaturi ale vietii. Organismul uman este constituit in proportie de 70% din apa. Impresia colectiva a speciilor, care au trait mai de mult in apa sarata este, ca se pot seca oricand, pot muri de sete, le-a dat o stare stresanta. Acest „stres” a rezultat un mecanism de aparare pentru tratarea rezervelor de apa redusa. Acest „sistem de tratarea rezervelor de apa" este singurul mod pentru a asigura ca, cantitatii necesare de apa si substantele nutritive transportate de acesta vor ajunge la organele vitale.
In societatile dezvoltate oamenii cred, ca ceaiul, alcoolul, diferitele racoritoare pot fi inlocuitorii adecvati a apei naturale curate, de care ar avea nevoie organismul „stresat”. Acesta insa este o greseala lementara si fatala. Aceste bauturi intr-adevar contin apa, dar pe langa acesta mai contin si materiale deshidratante. Elimina apa care-i dizolva si distrag si din rezervele de apa ale organismului! In ziua de astazi stilul modern de viata face omul dependent de bauturile comerciale. Copii nu sunt determinati si invatati sa bea apa, astfel ei devin dependenti de diferite feluri de bauturi carbogazoase si sucuri de fructe zaharate. In acelasi timp gustul „civilizat” al racoritoarelor va scade in continuu instinctul de a bea apa, In cazurile in care nu este la indemana bautura racoritoare. Organismul elimina in continuu lichidul, al carui cantitate totala la temperaturi normale, fara forþari este 2,5 litri zilnic, in canicula sau in timpul practicarii unui sport poate ajunge si pana la 4-5 litri. Lichidul pierdut trebuie sa-l recuperam permanent. In caz contrar suntem indispusi, si apar alte aspecte, care sunt cauzate de lipsa de lichid indelungata al corpului. Acesta este logic, deoarece cum am putea sa traim cu organe mutilate ?! In conditii normale corpul nostru indica cu simtul setei, cand are nevoie de completarea lichidului. Dar nu ne putem baza intotdeauna pe acesta. Este mai bine, sa asiguram permanent completare si in cazul in care nu simtim sete.


Sursa: filtre apa / filtru apa


Cat si cand sa bem ?

Apa este izvorul vietii "Apa, daca am avea nevoie de tine, doar pentru viata noastra – dar tu esti Viata insati! Nu exista cuvant, sa exprime ce usurare da fragezimea ta miraculoasa. Daca a pierit puterea noastra de odinioara, tu o readuci imediat, si izvoarele secate ale sufletului nostru se revarsa din nou neclintit. Iti datoram multumiri, recunostinta vesnica: tu esti cel mai magnific dar al lumii!" 
(Antonie de Saint-Exupéry)

Apa se ascunde in aproape toate materialele. Nu dispare – prin mod natural nu se poate distruge.
Formeaza fizionomia pamantului nostru, inunda regiuni intregi, inabuseste, napadeste, dar totusi este cel mai important aliment al nostru – in cel mai concret inteles al cuvantului. Apa este un element ancestral miraculos, elixirul nostru de viata. Trebuie sa-l bem, sa alimentam cu combustibil spiritul si sufletul nostru. Multilateralitatea si posibilitatile de utilizare ale apei nu pot fi inlocuite si au o valoare 
inestimabila.


Sursa: filtre apa / filtru apa


Forta curativa naturala a apei.

Forta curativa si protectoare a sanatatii a fost descoperita deja de civilizatiile mai vechi. 
Acest efect avantajos nu este contestat nici astazi: in forma de cure de baut si balneare este prescris si 
de medici. In secolul XVII. pudra si parfumul a fost la moda in loc de baie. Totusi forta curativa a unor ape termale si minerale a fost acceptat. Primele cure de baut au aparut in secolul XVIII. in Karlsbad, Kissinger si Reichenhall. Curele de baut au fost utilizate cu succes pentru probleme ale stomacului, ale intestinelor si ale bilei. Faptul, ca cat de important este apa si cat de mare nevoie avem de acesta este dovedita de regula tripla cunoscuta a vietii omenesti: putem trai cel mai mult 30 zile fara hrana, 3 minute fara aer si doar


Sursa: filtre apa / filtru apa


3 zile fara lichid.

Zilnic avem nevoie de cel putin 2-2,5 litri de apa. Organismul nostru poate alcatui o rezerva de lichid 
pentru o eventuala necesitate suplimentara, de exemplu pentru zile fierbinti, munca fizica grea, pentru practicarea unui sport sau stare de febra, doar daca consumam doua litri de lichid zilnic. Si urina poate da informatii importante despre lichidul introdus si despre obiceiurile de baut: daca dimineata, dupa trezire are culoare închisa si este concentrata, aceasta deseori indica lipsa de lichid. Daca insa bem destul, urina ramane de culoare deschisa si diluata. Cele mai potrivite perioade pentru bautul apei (experimentate in tratarea clinica a ulcerului de stomac): cu o jumatate de ora inainte de micul dejun, pranz si cina un pahar de apa– cu doua ore jumatate dupa fiecare masa o cantitate similara de apa.
Acesta este cantitatea minima, de care are nevoie corpul nostru. Pentru inlaturarea lipsei de apa a corpului nostru trebuie sa bem cu doua pahare de apa mai mult in jurul meselor cele mai grele, sau inainte de culcare.


Sursa: filtre apa / filtru apa


Sa asteptam pana cand ni-e sete?

Cel mai multi oameni beau prea putin: deseori totalul de lichid introdus pe o zi consta din doua cesti de cafea. Din punct de vedere al organismului acesta este o lipsa de apa, care in functie de masura si durabilitate ei poate duce la scãderea capacitatii. In cazuri extreme sangele se ingroasa, apare durere de cap si ameþeala, procesele vitale se incetinesc. Multi oameni insa spun, ca pur si simplu nu simt sete, din acest motiv beau putin. La acest aspect din pacate perceptia noastra este nesigura. Simtul setei deseori apare tarziu, si scade si mai mult cu cresterea varstei. Daca insa bem doar atunci, cand simtim setea, atunci organismul nostru deja simte lipsa lichidului. Din acest motiv nu este recomandat sa ne lasam pe seama setei, ca semnal de indicatie pentru introducerea lichidului, ci trebuie sa ne obisnuim, sa bem 
inainte sa apara setea. Crescand consumul de apa mecanismul de sete devine mai efectiv. Corpul nostru 
o sa ceara deja mai multa apa. Cine bea mult, traieste mai sanatos O cantitate zilnica de lichid de doi litri are efect natural de imbunatatirea conditiei fizice si de infrumusetare prin faptul ca ajuta digestia si impiedica acidularea stomacului (arsuri la stomac), degreveaza rinichii si stabileste la nivel optim procesele de curãtare ale corpului, ajuta toate procesele de metabolism, intareste inima si circulatia, imbunatateste capacitatea de aparare a organismului, activeaza sistemul nervos si scade predispozitia la stres, creste capacitatea de concentrare si potentialul, asigura prospetime si elasticitate pielii.


Sursa: filtre apa / filtru apa


Efectele fiziologice ale apei.

Acesta este cel mai important lichid de baut: este ieftin, sarac in calorii si suportabil de toti. Pe deasupra apa poate ajuta mult si in pastrarea sanatatii noastre. Ori o varsam din flacon, ori o lasam 
sa curga direct din conducta de apa, doi litrii din acest aliment este suficient, ca sa alunge multe feluri de boli, sa intareasca energia corpului nostru si resursele noastre spirituale. si bineinteles este cel mai bun remediu pentru caldura si sete. Apa, acest medicament vital, de multe ori subestimat este izvorul vietii noastre. Este la fel indispensabil vietii, ca aerul respirari.


Sursa: filtre apa / filtru apa


De ce este atat de important apa valoroasa

Putem sa intelegem imediat, daca ne gandim la faptul, ca omul de fapt nu este altceva, decat o portie mare de flictena legata intr-un strat de piele subtire. In partile anterioare am putut citi, ca organismul uman in mare parte este alcatuit din apa. Cantitatea apei din tesuturile umane este un criteriu al imbatranirii umane: daca umiditatea unei celule scade sub 50%, procesele vitale ale acestuia se ologesc, si moare. Daca lichidul din organism nu se schimba permanent, acesta se murdareste, parca un lac curat de munte s-ar schimba într-o balta sateasca murdara. Cine insa isi schimba permanent continutul de apa al organismului sau, acela este aproape nemuritor. 

Pentru aceasta recunoastere dr. Alexis Carrelt in anul 1992 a fost premiat cu premiul Nobel.

Conform „medicului de apa” si cercetatorului de apa iranian-american celebru, Dr. Faridun Batmanghelidj, urmatoarele simptome toate indica, ca organismul nu are destula apa: arsuri la stomac, miros al gurii, dureri de articulatie, migrena, alergie, neurodermitita, dureri la umblare, durerea muschilor si a partilor moi, constipatie, simptome angine ale inimii, indispozitia de dimineata 
in timpul graviditatii.


Sursa: filtre apa / filtru apa


APA este ideala pentru prevenirea cancerului.

Medicul accentueaza: durerea nu este altceva, decat vaietul organismului, sa primeasca apa. Deoarece 
corpul nostru necesita arzator apa, ca sa poata elimina materialele toxice care ne inconjoara si produsul final al metabolismului. Daca acest lucru nu are loc, organismul inevitabil se aciduleaza. Deseul nu se transporta, ci se acumuleaza in forma de cristale in tesuturi si in articulatii, si primul semn de avertisment al acestuia este durerea care apare. Cu ajutorul apei putem inlatura durerea, si putem cel 
putin ameliora simptomele ale multor boli. Forta curativa a apei este cea mai eficienta, daca o consumam la timpul potrivit (discutat in partea anterioara), in cantitatea potrivita si pe cat posibil din sursa curata. Sunt specialisti, care recomanda sa crestem constient cantitatea zilnica de apa in cazul fiecarui boli (mai ales daca este vorba de boli cronice). In cazul hipertensiunii insa cantitatea de apa bauta se poate creste doar treptat, altfel tensiunea creste in continuu. La tensiune mai scazuta acesta poate sa fie imediat doi litri, acesta este insa cantitatea minima. 
Programul ideal de baut este urmatorul: doua pahare de apa calda (aprox. jumatate de litru) cu o jumatate de ora inaintea fiecarui mese, un pahar cu doua ore dupa acesta. Conform Arjuvedei indiana, acesta este foarte sanatos. Imbunatateste concentratia. Exista o singura exceptie sub regula de a bea apa in continuu: daca transpiram mult, de exemplu dupa practicarea unui sport sau vara. In aceste cazuri prima data sa bem suc de mere diluat cu apa curata, care inlocuieste rapid mineralele pierdute 
de organism. Apa de altfel dispune si de alte trasaturi benefice, de exemplu ajuta gandirea. In cadrul unui experiment din Bristol a fost examinat performanta la calculator al 60 de persoane, si a reiesit,
ca cei care beau apa regular in timpul lucrului, aceia rezolva problemele cu 10% mai eficient. 
Performanta mai slaba a celeilalte grupe conform savantilor se poate explica prin lipsa de apa a creierului. Simptomele tipice ale acestuia sunt oboseala cronica, fata inrosita, iritatilitatea, indispozitia, pandaliile fara motiv, anxietatea si sete puternica.

Nu este indiferent ce fel de apa bem.

Numai aceia isi pot pastra sanatatea, vitalitatea, creativitatea bucuria de viata, care beau zilnic destul.


Sursa: filtre apa / filtru apa


Dar care apa este adevarata?

Trasaturile apei sunt influentate elementar de originea si transportul ei. Louis Claude Vicent hidrolog francez a constatat deja in 1965, ca intre trasaturile chimice ale apei potabile si datele de imbolnavire si de mortalitate ale orasului respectiv exista continuitate stransa. Conform savantului izvorul adevarat al vietii este apa, in care sunt putine minerale. Cele mai multe ape minerale deci nu sunt potrivite pentru consum îndelungat. Aceastã opinie de atunci a fost stilata de multi experti. Si-au dat seama, ca pentru dezintoxicarea organismului cel mai potrivit este apa saraca in minerale. Acesta o putem obtine si noi din apa de la robinet de acasa. Energia si trasaturile masurabile ale apei de la conducta sunt deteriorate de diferitele procedee chimice, curatire, fluorizare si de transport. Faptul, ca apa poate depozita vibratii electromagnetice, sau oscilatiile naturale ale pamantului, sau ale curentului a fost dovedita de zece ani. Iar faptul ca informatiile de oscilatie depozitate de apa pot fi transmise omului, este o teorema elementara a homeopatiei si a terapiei de flori Bach. Din fericire astazi deja exista mai multe aparate de filtrare, care ajutã inlaturarea dezavantajelor tratarii apei de la conducta.


Sursa: filtre apa / filtru apa