Aplicatiile terapeutice ale apei ionizate

Aplicatiile terapeutice ale apei ionizate in tratarea bolilor


Oameni de stiinta celebri si practicieni de sanatate au declarat ca majoritatea populatiei din vest sufera de efectele acidozei in tesuturile corpului, considerata de multi dintre ei ca fiind cauza primara a bolilor degenerative. Stilul modern de viata, dietele, stresul si poluarea mediului inconjurator contribuie la excesul de aciditate.

     In cartea sa "Alcalinizati-va sau muriti", Dr. Theodore Baroody declara „nu conteaza nenumaratele denumiri atribuite bolii, ceea ce conteaza este ca toate provin de la aceeasi cauza primara… prea multe reziduuri acide in corp”.

     Excesul de reziduuri acide se manifesta prin oboseala, inflamatii, reducerea imunitatii si imbatranire premature. In cartea lor informativa, "Ghid de alimentatie acida/alcalina",Dr. Susan E Brown si Larry Triveri Jr. au scris, printre altele, despre urmatoarele simptome care sunt atribuite acidozei metabolice cronice in organism: eliminarea calciului prin urina, dizolvarea oaselor si dezvoltarea osteoporozei ? eliminarea potasiului si a magneziului, avand ca rezultat tendinta spre hipertensiune si inflamatie, precum si durere asociata cu inflamatie? supresia hormonului de crestere, precum si a altor hormone hipofizari, provocand refacere suboptimala a tesuturilor si disfunctie hormonala ? imbatranire accelerata de la acumularea reziduurilor acide ? cresterea productiei de radicali liberi - molecule instabile care ataca celulele sanatoase cauzand agravarea durerii si a inflamatiei, precum si scaderea imunitatii ? risc crescut de formare a pietrelor la rinichi ? eficienta scazuta in producerea de ATP, provocand afectarea functiei celulare si, in cele din urma, afectarea functiei organelor ? incurajarea cresterii si raspandirii a ciupercilor si fermentilor, care prospera intr-un mediu acid. ? crearea unei forme usoare de hipotiroidism si determinarea unei supraproductie de cortizol, hormonal stresului ? detoxifierea, in mod suboptimal, a ficatului, care provoaca acumularea reziduurilor toxice in corp.

     Lista bolilor specific pe care le-au asociat cu acumularea de reziduuri toxice in organism si prejudiciul provocat de radicalii liberi este vasta si include:

boli cardiovasculare, inclusiv construirea depozitelor de cholesterol, hipertensiune arteriala, diabet, cancer, hipotiroidism, osteoporoza, artrita, functionarea rinichilor, inflamatia gastro-intestinala, eczema, guta, infectii cu Candida.

     Consumul de apa alcalina ionizata este benefic pt. orice problema de sanatate, ajuta la neutralizarea acizilor, eliminandu-i din organism. Neutralizeaza moleculele instabile de radicali liberi prin furnizarea electronilor si creste nivelul de oxigen in sange. Cercetatorii si practicienii de sanatate au dovedit ca apa alcalina ionizata este benefica pt. un numar mare de boli specifice. Un filtru de apa si un ionizator nu ar trebui sa lipseasca din casa fiecaruia pentru a proteja sanatatea locuitorilor ei. 


Sursa: filtre apa / filtru apa

 

Boli cardiovasculare          

     Corpul nostru a fost proiectat intr-un mod natural minunat; atunci cand presiunea sangelui creste sau daca avem depozite de colesterol in sistemul vascular, organismul are propriul mecanism natural de compensare. Din ce in ce mai multi practicieni arata ca acidoza este cauza primara a problemelor de sanatate. Sangele nostru are o solutie tampon de bicarbonat de sodiu pt. neutralizarea reziduurilor acide din celulele noastre. Atunci cand aceasta se epuizeaza, incepem sa suferim de probleme ale acidozei.   

     Pacientii cu hipertensiune arteriala sufera ,in mod sigur, de acidoza. Exista cateva explicatii plauzibile pentru acest fenomen. Ph-ul ridicat inseamna cantitate mai mare de oxigen, deci inima nu mai este nevoita sa lucreze atat de greu. Un alt factor ar putea fi faptul ca daca vascozitatea sangelui cu Ph ridicat este scazuta, inima pompeaza eficient. Apa alcalina dizolva si elimina depunerile de calciu si colesterol de pe peretii arterelor, eliberand trecerea sangelui. 

     Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange produc leziuni in interiorul vaselor de sange.  Mecanismul de aparare al organismului incearca sa repare aceste leziuni prin placi cu continut de grasime pt. a preveni scurgerile care pot pune in pericol viata. Asadar, este extrem de important sa reducem acidoza prin neutralizarea excesului de reziduuri acide. 

     Profesorul Won H Kim, in cartea sa," Apa vietii; un remediu pentru organismul dvs." spune: „Circulatia neregulata a sangelui poate fi debutul tuturor bolilor pt. adulti. Cauza majora a tuturor problemelor provine de la reziduurile acide care se acumuleaza pe peretii vasculari sau blocheaza vasele capilare. Organele importante au nevoie de o aprovizionare buna de sange, dar acumulate astfel pe pereti, ingusteaza vasele de sange, ingreunand circulatia. Acest lucru, impreuna cu infundarea vaselor capilare, duce la ridicarea presiunii sangelui. Acesta este principiul general din spatele aparitiei hipertensiunii arteriale. Apa redusa alcalina rezolva aceasta problema si in afara de  alcalinizarea sangelui, poate dizolva reziduurile acide lipite de peretii vasculari.” 


Sursa: filtre apa / filtru apa


Diabet     

     Dr. Robert Young, autorul cartii "Miracolul pH pentru diabet", spune: „ E clar ca diabetul nu este o boala a pancreasului sau a celulelor beta. Mai degraba e rezultatul dezechilibrului pH-ului in fluidele corpului – acidoza sistemica – care interfereaza cu functionarea optima a celulelor pe care le inconjoara. Celulele beta inconjurate de acizi, nu mai pot produce suficienta insulina. Acizii distrug receptorii de insulina de pe membrana celulara, astfel celulele corpului nu mai pot utiliza in mod corespunzator hormonul.” Simptomele diabeticilor – care pot include urinare frecventa, sete extrema, foame exagerata, pierderea in greutate, oboseala extrema, dureri musculare, cetoacidoza (afectiune care pune viata pacientului in pericol) – sunt toate rezultatul incercarii organismului de a a recastiga sau de a mentine echilibrul pH-ului in sange. Si alti oameni de stiinta au ajuns la o concluzie similara: debutul diabetului se datoreaza unei conditii denumita acidoza. 

     Profesorul Won H Kim relateaza despre un experiment foarte interesant efectuat de televiziunea coreeana, care a intreprins o investigatie cu privire la beneficiile apei alcaline ionizate. Unul dintre domeniile de investigatie ales a fost utilizarea acesteia in tratamentul pt. diabetici. El a afirmat: „ Am efectuat un experiment clinic cu pacientii bolnavi de diabet dintr-un spital situat in sudul provinciei Choongchung. Acest studiu a fost realizat prin impartirea pacientilor in 2 grupe: insulo-dependenti si non-insulo-dependenti. Prima grupa a continuat sa primeasca injectiile cu insulina ca de obicei, iar pt. cea de-a doua grupa s-a oprit tratamentul si sa le dea pacientilor sa bea doar apa redusa alcalina. Cea de-a doua grupa a fost imediat spitalizata pt. a se observa efectele consumului zilnic de 5 litri de apa. 

     Inainte de sfarsitul lunii, glicemia la pacientii din grupa a doua consumatori de apa a scazut uimitor comparativ cu cealalta grupa. Pacientii, neincrezatori la inceputul experimentului au devenit entuziasmati de rezultat, dupa ce s-au convins de o imbunatatire vizibila a sanatatii. In cazul pacientilor din prima grupa, schimbarile zilnice au fost inconsistente, dar consumul de apa redusa alcalina a stabilizat nivelul de zahar in sange. Rezultatul indica faptul ca apa redusa alcalina nu are eficienta doar pe termen scurt ca insulina, ci poate vindeca in cele din urma diabetul.”

     Desi este probabil cam prea devreme sa afirmam ca apa redusa alcalina este un remediu pt. un pacient diagnosticat cu diabet, toti mai multi specialisti cred ca, asociata cu o dieta corespunzatoare, controland stresul, etc. poate fi considerata o solutie pentru cei afectati de aceasta boala.  


Sursa: filtre apa / filtru apa


Cancer     

     Cand sangele devine acid, se ingroasa si transporta mai putin oxigen si substante nutritive la celule. Celula, lipsita de oxigen, moare sau se adapteaza la acest mediu lipsit de oxigen, devenind maligna. Celulele canceroase pot trai intr-un mediu lipsit de oxigen deoarece isi obtin energia de la fermentatie, un proces care se desfasoara fara oxigen. Fara substante nutritive disponibile, celulele mor. 

     Fluidele extracelulare ale celulelor canceroase tind spre aciditate. Multi medici au pus accentul pe crearea conditiilor care nu favorizeaza proliferarea celulelor canceroase: conditii care permit ca mai mult oxigen sa ajunga la celule. Profesoara Felicia Kliment, autoarea cartii "Dieta pt. un echilibru acid-alcalin",spune: „In mod clar, prevenirea cancerului ar trebui sa inceapa cu eliminarea din organism a reziduurilor acide care transforma celulele normale in celule canceroase”.

     In Japonia si Coreea, medicii au obtinut rezultate foarte incurajatoare in tratarea cu apa alcalina ionizata a pacientilor cu cancer si au demonstrat ca reduce proliferarea celulelor canceroase. Teoriile sunt diferite: se spune ca celulele canceroase nu pot prolifera in structura hexagonala a moleculei de apa sau ca prezinta inhibarea telomerazei, o enzima care poate restabili telomerii si care poate atenua cresterea celulelor canceroase umane. In mod similar, efectul de suprimare a cancerului se poate datora neutralizarii radicalilor liberi si contributiei apei alcaline la schimbarea Ph-ului in mediul intern al celulei. 


Sistemul gastro-intestinal        

     Efectele aciditatii in exces pot fi evidente de la un capat la celalalt capat al sistemului nostru gastro-intestinal. Se poate manifesta ca un reflux acid incepand cu tractul digestiv pana la constipatie sau colita. Ulcer, calculi biliari si probleme inflamatorii intestinale, toate sunt legate direct sau indirect de aciditate. Tractul digestiv, numit cateodata al doilea creier, este important pt. toate functiile corpului nostru, de aceea trebuie sa functioneze perfect, asta insemnand corectarea dezechilibrului acid-alcalin. Daca tractul digestiv prezinta un mediu acid, va deveni gazda ideala pt. bacterii si ciuperci daunatoare, punandu-ne in pericol sanatatea. In consecinta, o imbunatatire in corectarea echilibrului pH-ului nu va atenua doar problemele de sanatate intestinale, ci va avea impact de multe ori semnificativ si asupra altor zone.

 Profesorul Won H Kim a concluzionat ca apa redusa alcalina ajuta la mentinerea echilibrului ORP in tractul gastro-intestinal. El mai subliniaza si faptul ca unul dintre primele efecte ale consumului de apa alcalina ionizata a fost reducerea constipatiei, care are,desigur,un efect benefic in eliminarea reziduurilor toxice mai repede din organism. 


Sursa: filtre apa / filtru apa


Osteoporoza                  

     Sistemul nostru osos este un depozit de minerale alcaline, ca sodiu, potasiu, magneziu, si in special calciu, care neutralizeaza aciditatea. Aceste elemente se gasesc din abundenta in alimentele vegetale. Corpul stocheaza aceste minerale si le elibereaza atunci cand trebuie sa echilibreze pH-ul sanguin. Cand datorita consumului repetat de alimente acide sau poluate chimic dar si a imbatranirii tesuturilor, corpul isi epuizeaza rezervele vitale de minerale si apare starea de acidoza.  Au aparut din ce in ce mai multe dovezi care arata legatura directa dintre acidoza si osteoporoza. Dr. Susan Brown, un expert in osteoporoza, co-autor al cartii "Ghid de alimentatie acida/alcalina" spune ca „Popoarele care urmeaza o dieta si adopta un stil de viata care duce la echilibrul acid-alcalin au o incidenta de 30 de ori mai scazuta a fracturilor osteoporotice. Efectul benefic al fructelor si legumelor este evident nu doar la femei care sunt in perimenopauza, premenopauza, postmenopauza sau la femeile in varsta – acestea sunt cele mai predispuse riscului de osteoporoza – ci si la fete si baieti adolescenti.” 

Consumul prelungit de apa alcalina poate ajuta la reducerea aciditatii si mentine pH-ul sanguin fara ca organismul sa fie nevoit sa diminueze calciul din oase. 


Sursa: filtre apa / filtru apa


Obezitatea                           

     Doua caracteristici specifice sunt comune persoanelor care sufera de obezitate. Prima caracteristica este nivelul scazut al organismului de hidratare iar cea de-a doua este excesul de aciditate. Dr. Robert Young, biochimist si autor al cartii "Miracolul pH pentru diabet", a spus:         

„ Nu sunteti supraponderali; sunteti supra-acidifiati .”

 

    In cartea sa, Dr. Robert O. Young mai scrie ca principala cauza a obezitatii este neintelegerea modului in care corpul stocheaza grasimea si de ce o stocheaza. Ceea ce conteaza este sa mentinem corpul mai mult alcalin decat acid. In cartea sa ne arata ca mentinerea corpul suficient de hidratat prin consumul de apa alcalina ionizata este o cerinta hotaratoare in mentinerea unei greutati optime. Dr. Young scrie: „ Excesul de acid in organism incepe sa distruga celulele din tesuturi si organe la fel cum sosul acid pentru friptura fragezeste carnea. Celulele distruse declanseaza instinctul de autoconservare al organismului; el se foloseste de diete si de grasimea corpului intr-o incercare disperata de a se proteja, cu orice pret. Grasimea poate stoca acizii si uneori ii poate elimina din organism. Dar grasimea este folosita in principal pentru a stoca acizii. Intrebati orice chirurg plastician: grasimea eliminata prin liposuctie este maro sau neagra datorita tuturor acestor acizi stocati. Pe scurt, vestea buna este: corpul vostru se protejeaza de distrugerile imediate produse de acesti acizi. Vestea proasta: pe termen lung, aceste depozite de grasime/acizi creaza o multime de probleme de sanatate.”

Conform Dr. Young, consumul de alimente alcaline si apa alcalina ionizata ajuta la neutralizarea acizilor toxici si eliminarea lor din corp.


6. Concluzie             

     Desi apa alcalina ionizata nu este panaceul universal pt. orice boala, utilizarea sa extinsa face o diferenta semnificativa in a reduce incidenta epidemiilor bolilor noastre actuale: cancer, probleme cardiovasculare, diabet si probleme osteo-articulare. Imbunatateste enorm calitatea vietii multor oameni care sufera de dureri si inflamatii. Cresterea imunitatii pe care apa alcalina ionizata o poate aduce va ajuta cu siguranta organismul in lupta cu actualele sau viitoarele boli. Va ajuta la cresterea energiei si la restabilirea echilibrului. 

     Nu chiar cu multi ani in urma, singura optiune pe care oamenii o aveau la dispozitie pt. a avea apa alcalina ionizata era investitia pentru un sistem electrolitic. Acestea au fost considerate costisitoare de catre mai multe persoane. Cu progresele facute in acest domeniu, sistemele pe baza de minerale au adus apa alcalina ionizata la indemana oricarui buget. Unele sisteme sunt chiar portabile, oamenii avand posibilitatea de a bea aceasta apa oriunde s-ar afla. Speram ca ati gasit utila aceasta brosura referitoare la apa lacalina ionizata si beneficiile acesteia aduse sanatatii dvs. 

     Dr. Robert Young a popularizat intreaga teorie a nevoii de alcalinizare, mai mult decat oricare alt cercetator, prin cartile sale, buletine de stiri, interviuri, etc. Va prezentam un comentariu de-al sau, care probabil este o concluzie a acestei brosuri:


„ Daca cineva m-ar intreba care este singurul lucru pe care pot sa-l fac sa-mi imbunatatesc sanatatea, 

atunci raspunsul meu e simplu: 


Bea apa alcalina ionizata! Sursa: filtre apa / filtru apa